Nieuw vakmanschap

Samenwerking tussen het beroepsonderwijs en de beroepspraktijk met als doel dit beter op elkaar aan te laten sluiten.

Digitale tekening van het gebouw van Makeport Mercurius

Makeport Mercurius

Richt zich op het ontwikkelen van talent in de voormalige Philipsfabriek. Hier krijgen leerlingen, studenten en bedrijven de kans om zich te ontwikkelen. Opdrachten komen van toonaangevende regionale ondernemingen en de inkomsten vloeien terug naar de regio. Zo werkt de coöperatie aan een toekomstbestendig bedrijfsleven.

Leerlingen werken samen

Energiehub050

Speciaal voor basis- en middelbare schoolleerlingen is de Energiehub050 uitgerust met een Experience Zone. Hier kunnen zij op een toegankelijke en uitnodigende manier ontdekken hoe fascinerend en relevant techniek is. Het is een plek waar ze nieuwsgierig worden en de energietransitie en de nieuwste technieken op dit gebied kunnen zien, ervaren en onderzoeken.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van Toukomst:

Toukomst is onderdeel van Nationaal Programma Groningen. Het is een programma waarin inwoners van Groningen op talloze manieren hun visies en ideeën hebben gedeeld over de toekomst van de provincie en over projecten die daarbij aansluiten. Toukomst is een uniek voorbeeld van burgerparticipatie. Nooit eerder zijn inwoners zo rechtstreeks en massaal betrokken bij een project van deze omvang en impact: 100 miljoen euro investeren in de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Initiatiefnemers van Nieuw vakmanschap
Bijdrage aan ambities
Partners
Gemeente Groningen, Shell Nederland, Gasunie, Draaijer+Partners, SealteQ, PuurIdee, Avitec, Telegram.nl, Rein advies, Ubbo Emmius, Noorderpoort, Rabobank, Kredietunie Veenkoloniën & Oostermoer, Gemeente Stadskanaal
Projectbudget
€ 1.111.180
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 350.000
Projectnieuws