Toukomstmiddag 2024

Initiatiefnemers van Toukomstprojecten aan de slag met thema toekomst

Voor alle initiatiefnemers van Toukomstprojecten organiseerden we de tweede Toukomstmiddag. Een middag die in het teken stond van ontmoeten, ontwikkelingen delen én inspiratie opdoen. Dit jaar was het thema ‘toekomst’. Ook deze keer vond de middag plaats op de vernieuwde locatie Op Maarhuizen van het project Enne Jans Heerd.

Zinvol werken en leiderschap

Na het welkomstwoord van onze directeur Nienke Baars en Toukomst programmamanager Mara Bosboom, trapte Buro Waai af met een sessie over zinvol werken en zinvol leiderschap. Onder het motto ‘zinvol duurt het langst’ werkt Buro Waai aan een wereld waarin mensen van betekenis zijn en dat ook ervaren in hun werk. Bij deze interactieve sessie werd stilgestaan bij drie thema’s die van belang zijn voor zinvol werk. Het gesprek bracht naar voren dat werk niet alleen belangrijk is voor persoonlijke voldoening, maar óók voor het slagen van projecten.

MARA BOSBOOM, PROGRAMMAMANAGER TOUKOMST

Samen naar de toekomst

Veel Toukomstprojecten zijn op dit moment in uitvoering. Het thema van deze tweede Toukomstdag was daarom ‘toekomst’. De voortgang van de projecten en toekomstige uitdagingen stonden de centraal. Zo waren er tafelgesprekken over toekomstbestendigheid en uitdagingen, Gijs van Op Maarhuizen gaf een rondleiding door de prachtige monumentale boerderij en waren er twee workshops: ‘Van ideaal tot actie’ en ‘Toekomstbestendig bestuur’.

Proeven van Crispy Veggies

Aan het eind van de middag was er voor de initiatiefnemers de gelegenheid om verder te praten en ervaringen uit te wisselen. “Ik kijk terug op een zeer geslaagde middag, je voelt echt de energie wanneer alle initiatiefnemers samenkomen,” vertelt Mara. Eric Datema, workshopleider van ‘Van ideaal tot actie’, voegde daaraan toe: “Het is mooi om te zien hoe er tijdens zo’n dag verbindingen ontstaan.” De initiatiefnemers vonden het vooral waardevol om te horen waar iedereen mee bezig is. Van elk project hing er een poster met informatie over de voortgang en hun toekomstplannen. Van één van de Toukomstprojecten konden de bezoekers letterlijk proeven. Monique Schoondorp, initiatiefneemster van het Toukomstproject Waddensnack, deelde namelijk haar ‘Crispy Veggies’ uit.


Lees meer…