Vacature: Jurist staatssteun

Nationaal Programma Groningen werkt aan een goede toekomst voor elke Groninger, jong en oud. We brengen mensen en ideeën samen en bundelen de krachten van inwoners, organisaties, bedrijven en overheden. Samen voeren we plannen uit die Groningen écht vooruithelpen. We investeren in de toekomst door het versterken van de leefomgeving, de economie, opleidingen, banen en de natuur en het klimaat. Dat doen we tien jaar lang vanuit Nationaal Programma Groningen. Een samenwerkingsverband van Rijk, provincie en gemeenten dat officieel gestart is in maart 2019.

We zijn op zoek naar een nieuwe collega jurist met expertise op het gebied van staatssteun. Binnen ons programma krijg je te maken met verschillende projecten die gericht zijn op de toekomst van Groningen: van voedseltuinen tot eiwitfabrieken en van fietsnetwerken tot scholingsprogramma’s. We werken aan projecten die vragen om passende vormen van samenwerking en financiering, waarbij staatssteun vaak een rol speelt. Daarom zijn we op zoek naar een collega die in het hele proces van projecten adviseert over staatssteunkwesties, van initiatieffase tot subsidiebeschikking. Durf jij deze uitdagende klus aan te gaan? Wij zoeken een Jurist Staatssteun voor 32 tot 40 uur per week. 

Jurist staatsteun

0,8 – 1 fte

Wat ga je doen?

Jij bent voor je collega’s het centrale aanspreekpunt voor vragen over staatssteun bij projecten en subsidies. Je denkt vanaf de initiatieffase van een project mee over staatssteunvraagstukken die bij de uitwerking mogelijk een rol gaan spelen. Je signaleert als jurist vroegtijdig belemmeringen en je draagt mogelijke oplossingen aan. Dit doe je samen met inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Hierbij houd je ook rekening met de bestuurlijke, financiële en organisatorische kanten van een vraagstuk. Je werkt zowel samen met collega’s van het programmabureau in Ten Boer als met collega’s bij de provincie Groningen aan projecten die vallen onder Nationaal Programma Groningen. Kortom: samen met projectindieners en collega’s zorg je ervoor dat Nationaal Programma Groningen staatssteunproof haar doelen kan realiseren.

De werkzaamheden bestaan uit:

Wat neem jij mee?

Je weet als geen ander je inhoudelijke kennis en ervaring te combineren met de praktijk van alledag en je bent altijd op zoek naar een passende oplossing. Je hebt expertise in het staatssteunrecht en je houdt tegelijkertijd oog voor het geheel. Op het gebied van competenties vragen we het volgende:

Wat bieden wij?

Goed om te weten…

Deze vacature stellen we zowel intern bij alle partners van Nationaal Programma Groningen als extern open. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.