Kano varen in Winsum

Ginder rapport vrijetijdseconomie

Naar aanleiding van de vraag van Nationaal Programma Groningen om na te denken over baanbrekende ideeën op het thema vrijetijdseconomie is, in 2023, in opdracht van een divers samengestelde groep Groningse partijen het rapport van Ginder gemaakt. Het is bedoeld als algemene verkenning voor kansrijke opties voor toerisme en recreatie bij verdere ontwikkeling van de vrijetijdseconomie in de provincie Groningen.

Het rapport geeft mogelijkheden voor de ontwikkeling van wandelen en bezinning als beeldbepalende dragers van de vrijetijdssector in Groningen. Hiermee kan de provincie zich profileren als een eigenwijze bestemming met zingeving, betekenisvolle cultuur en authentieke levenswijze. De genoemde mogelijkheden zijn niet perse richtinggevend. De provincie Groningen neemt het rapport, net als andere onderzoeken, ideeën en mogelijkheden mee als input voor de ontwikkeling van beleid voor vrijetijdseconomie. De provincie werkt bij die ontwikkeling nauw samen met andere regionale partijen vanuit onderwijs, economie en toerisme en recreatie.

Ook partijen zoals de economische agenda van Nij Begun en Nationaal Programma Groningen kunnen de kennis uit dit rapport meenemen voor verdere gedachtenvorming over of en hoe de vrijetijdseconomie kan bijdragen aan brede welvaart in Groningen.


Lees meer…