Een kas voor Tuinderij Klein Alma

Het investeren in een glazen kas om het assortiment uit te breiden met kasgroenten en het oogstseizoen te verlengen.

Tuinderij Klein Alma is een zelfoogsttuin aan de rand van Bedum. De tuinderij werkt volgens het CSA-principe: Community Supported Agriculture oftewel gemeenschapslandbouw. Dit houdt in dat je je verbindt met de tuinderij door een oogstaandeel te kopen voor één heel seizoen. Daarvoor mag je wekelijks jouw deel komen oogsten. Zo weet je waar jouw groente groeit, je kent de tuinder en na een poosje wordt het ook een beetje jouw tuin.

Glazen kas

Klein Alma wil investeren in een glazen kas. Vanaf 2019 is alleen aan vollegrondteelt (buitenteelt) gedaan. Met de kas kan het assortiment aan groente worden uitgebreid met tomaten, paprika’s, komkommers en aubergines. Bovendien is het met een kas mogelijk om het groeiseizoen te verlengen, zowel in het voorjaar en in het najaar. Zodoende kunnen de oogstdeelnemers in plaats van 30 weken misschien wel 40 of meer weken komen oogsten. Het kunnen aanbieden van een langer oogstseizoen en een groter assortiment aan groente zal het voor meer mensen aantrekkelijker maken oogstdeelnemer te worden.

Milieuvriendelijk

Op tuinderij Klein Alma wordt milieuvriendelijk gewerkt. Alles wat wordt aangekocht, zoals plant- en zaaigoed, is van biologische oorsprong. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. Het bodemleven wordt gestimuleerd en om de biodiversiteit te vergroten zijn er veel


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Meer informatie
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Tuinderij Klein Alma
Projectbudget
€ 39.467
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 15.000