Studenten van Werkplaats Online Ondernemen

MKB Advies en Leergemeenschap: ondersteunen bij digitalisering

Studenten ondersteunen bedrijven richting online ondernemen.

In 2019 werd de Werkplaats Online Ondernemen Groningen (WOO) opgericht door Noorderpoort, Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen. Het doel van de WOO is om kleine(re) bedrijven in Groningen te helpen bij hun digitale transformatie. Studenten van de onderwijsinstellingen ondersteunen bedrijven kosteloos richting online ondernemen, met als voornaamste focus digitale marketing en sales.

Van vraagstuk naar opdracht

Ondernemers kunnen via de WOO hulp vragen en krijgen over allerlei vraagstukken rondom digitaal ondernemen. De WOO vertaalt het vraagstuk naar een opdracht voor studenten van de onderwijsinstellingen. Het onderwerp en de complexiteit van de vraag bepaalt welke studenten worden ingezet. Zo leren de studenten in de praktijk én profiteren bedrijven van de kennis.

Ondersteuning van het Groningse bedrijfsleven

Sinds de oprichting van de werkplaats zijn er 441 ondernemers geholpen door 1130 betrokken studenten. Met het project ‘MKB Advies en Leergemeenschap: Ondersteunen bij Digitalisering’ wordt een volgende stap gezet richting de ondersteuning van het Groningse bedrijfsleven. Zo richt het project zich op de regionale verbreding, verbreding van de doelgroep, het aanbieden van meer activiteiten, het uitbreiden van het kennisdelingsplatform én worden andere mogelijkheden en kansen voor het project onderzocht.


Contactpersoon project
Meer informatie
Dit project maakt deel uit van provinciaal programma:

Het provinciaal programma draagt bij aan projecten die vaak gemeentegrens overstijgend zijn, maatschappelijke thema’s waar vaak een provinciale aanpak voor nodig is.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Provincie Groningen
Bijdrage aan ambities
Partners
Noorderpoort, Gemeente Groningen, Noordelijke Online Ondernemers (NOO), Rabobank, Vakland Het Hogeland, VNO-NCW MKB Noord, Hanze
Projectbudget
€ 1.736.000
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 868.000