VentureLab North ondersteunt sinds 2015 startups en business development-teams uit het midden- en kleinbedrijf in een vroege fase. Het gaat vaak om innovatieve business-ideeën, waar de kennis of een team om dit idee uit te voeren nog ontbreken. Door training, coaching en netwerken gaat het programma met talent, ondernemerschap en innovatie aan de slag.

De bijdrage vanuit het provinciaal programma wordt gebruikt om zo’n zeventig startups per jaar te gaan begeleiden (voorheen waren dit er zo’n dertig tot veertig per jaar). VentureLab North is een initiatief van de centra voor ondernemerschap van de Rijksuniversiteit Groningen (UGCE) en de Hanzehogeschool Groningen (Marian van Os centrum voor ondernemerschap) met een twintigtal partners.

Het programma bestaat uit verschillende activiteiten die zich richten op het markt- of investeerdergereed maken van een startup of het ontwikkelen van nieuwe business. Vanuit ondernemerschap wordt er gewerkt aan talent en ontwikkeling van nieuwe bedrijvigheid.