Digitale tekening van het Werelderfgoedcentrum

Werelderfgoedcentrum Waddenzee

Een haven voor partijen die de Waddenzee gezond houden.

In het Werelderfgoedcentrum zie, voel, hoor en proef je het bijzondere ecosysteem van de Wadden. Met je voeten in de modder en je hoofd in de zilte wind. Voor even ben je onderdeel van de gemeenschap van wetenschappers, studenten, vrijwilligers en ondernemers, die op deze plek haar werk doet. In het Werelderfgoedcentrum ontdek je het leven in en rond de Waddenzee.

Dichter bij de Wadden staan

Bezoekers gaan op avontuur, zien hoe zeehonden worden verzorgd, leren over de getijden en steken de handen uit de mouwen. Het is een wereld van gezonde balans tussen mens en natuur in het Waddengebied. Samen met IVN Natuureducatie is er een educatief programma. Voor kinderen, voor ouders en voor scholen. In het Werelderfgoedcentrum tref je ook onderzoekers en studenten. Ecologen, biologen, dierenartsen en andere wetenschappers onderzoeken hier namelijk samen het leven op en rond het Wad. Zo leren zij het bijzondere ecosysteem van de Waddenzee steeds beter kennen.


Meer informatie
Dit project maakt deel uit van lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Dit project maakt deel uit van provinciaal programma:

Het provinciaal programma draagt bij aan projecten die vaak gemeentegrens overstijgend zijn, maatschappelijke thema’s waar vaak een provinciale aanpak voor nodig is.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Gemeente Het Hogeland
Bijdrage aan ambities
Partners
Zeehondencentrum Pieterburen, Gemeente Het Hogeland, Provincie Groningen, Staatsbosbeheer, Haven Lauwersoog, IVN Natuureducatie, Stichting Geintegreerde Visserij, Waddenfonds, Groningen@Work
Projectbudget
€ 26.261.493
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 6.950.000
Projectnieuws